Massagetherapie

Wat biedt massagetherapie jou?

Laat je lichaam jou vertellen en voelen wat goed voor jou is. Lichamelijke klachten staan bijna nooit op zichzelf. Ze zijn vaak een uitdrukking van wat er binnen in jou leeft, bewust of onbewust. Jouw lichaam is jouw wegwijzer en heeft alle wijsheid in zich. Doel van de massage is om als middel met de klacht in contact te komen door bewustwording. Het zal de bloedsomloop verbeteren en spieren ontspannen. Afvalstoffen worden door het lichaam afgevoerd. Er is aandacht voor de emoties en gedachten die zich voordoen en op deze manier kan er bewustwording ontstaan. Vanuit een anamnese gesprek zal er een passende massage in overleg met jou aangeboden worden.

Massage is nooit ter vervanging van medische zorg en in overleg met een arts kan afgestemd worden of een massage passend is bij een bepaald ziektebeeld.

Holistische visie

Ik werk vanuit de holistische visie wat wil zeggen dat alles met elkaar verbonden is. Jouw lichaam, geest, emoties , jouw sociale en spirituele leven alles heeft invloed en staat in verbinding met elkaar. 

Dat wil zeggen dat als er iets uit balans is dit invloed kan hebben op alle gebieden. Door massagetherapie kun je weer in contact komen met jouw lichaam. Wat heeft jouw lichaam je te vertellen? Wat wil de klacht jou vertellen? Door je bewust te worden van jou lichaam en te ontdekken waar jij verandering kunt aanbrengen neem je regie op jouw bestaan. De massage is bedoeld als middel om jou te laten ont-wikkelen.

Aangeboden massages:

Welke massage wordt gegeven is afhankelijk van jouw behoefte en de klacht die jij ervaart. Tijdens een massage maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken. Massagetechnieken die ik zoal gebruik:

  • Bindweefselmassage
  • Buikmassage
  • Voetreflexmassage
  • Energetische hand- en voetmassage en de reflexzones
  • Holistic pulsing
  • Haptische lichaamsmassage
  • Haptische bekken massage
  • Chakra massage
  • Metamorfose massage
  • Symboolmassage

Systemisch werk

Inzicht in (onbewuste) patronen, symptomen en verborgen mechanismen van een systeem die van invloed zijn op jouw ontwikkeling en welbevinden.

Onze gedachten zijn onze grootste gevangenis en we hebben de sleutel gewoon op zak. Je kunt de verantwoordelijkheid nemen voor je leven. De bereidheid om risico's te nemen om jezelf los te maken van oordelen en je onschuld op te eisen. Jezelf leren accepteren en leren houden van wie je werkelijk bent. 

We weten niet wat de toekomst brengt, waar je naartoe gaat en wat er gaat gebeuren. Je kunt niet veranderen wat er is gebeurd, je kunt niet veranderen wat je hebt gedaan of wat je is aangedaan. Je kunt ervoor kiezen hoe je nu leeft, je kunt kiezen om vrij te zijn! Het enige wat je kunt veranderen in het geheel is jouw gedrag en jouw perceptie op het geheel. 

Individueel aandacht voor jezelf. Iedereen zal herkennen dat er moment in ons leven kan zijn waar we vastlopen. Niet weten welke kant op te gaan of welke keuze te maken. We voelen dat we steeds in dezelfde valkuilen stappen. Om inzicht te krijgen in onbewuste patronen kan systemisch werken inzicht geven. Systemisch werken kan individueel middels tafelopstellingen en grondankers. Daarnaast begeleid ik groepen waar gewerkt kan worden met representanten. Systemisch werk staat ook wel bekend als familieopstellingen.