Opstellingswerk, tafelopstellingen en organisatieopstellingen op locatie

Opstellingswerk Ik begeleid graag uw familieopstelling, tafelopstelling of organisatieopstelling op locatie. Een therapeutische methode gericht op snel inzicht krijgen in de oorzaak van een probleem of patroon. 

Wat is systemisch werk?

Systemisch werk is een therapeutische methode die gericht is op (familie)systemen. Bert Hellinger is de oprichter van deze systeemtherapie.

Een (familie)systeem is een lotsgemeenschap die zich over meerdere generaties uitstrekt. Ieder mens is een schakel in de keten van zijn (familie)systeem. De diepe band met ons (familie)systeem is er een vanuit zielsverbondenheid. Deze band vraagt om respect en erkenning

 

Een aantal redenen waarom systemisch werken zin heeft.

Toepasbaarheid

Tijdens een opstelling hoef je niet je familie op te stellen ,ook een relatie(probleem), werk, loopbaan, opvoedingsproblemen, ziekte, verslaving of het maken van een keuze of inzichten zijn opstelbaar. Ook helpt het als je je boos,depressief of angstig voelt. Ofwel het helpt iedereen die zakelijk of privé vastloopt zonder echt te weten waardoor. Ben je bezig met een zoektocht om jezelf te leren kennen,vraag je je af wie ben ik en wat wil ik? Een familieopstelling kan je hier ook ontzettend goed bij helpen. Het geeft je namelijk antwoord op de vraag waarom je doet zoals je doet en hoe je in het leven staat.

Kern van het probleem

Systemisch werk dringt snel tot de kern van een probleem of patroon door. Daardoor kan systemisch werken veel effectiever en krachtiger zijn dan jaren therapie of coaching. Het is vaak verbazingwekkend hoe snel de juiste inzichten komen en ruimte ontstaat om de goede keuzes te maken.

Iedereen verrijkt

Een fabeltje is dat je altijd zelf een vraag dient in te brengen om er zelf van te leren. Ook het deelnemen als representant of deelnemer kan een enorme impact en inzicht geven op jouw leven, jouw werk of je gedrag. Niet alleen diegene met de vraag wordt geholpen maar iedereen gaat met nieuwe kennis naar huis.

Brengt veel in beweging

Verwondering, rust, stilte, verzoening, antwoorden en keuzes: systemisch werken maakt veel los. Het is een indrukwekkend proces wat continue in beweging is. Een opstelling wordt vaak als diep ontroerend ervaren. Misschien wel magisch. Roering en beweging is er zeker.

Lange krachtige doorwerking

Door de opstelling zijn de representanten in staat de onderliggende vaak onbewuste dynamieken met zijn verstrikkingen zichtbaar te maken. De resultaten kunnen heel krachtig doorwerken in iemands dagelijks leven. Dit kan soms wel maanden, soms jaren duren. Elke keer weer zijn er nieuwe inzichten of word je herinnerd aan de essentie van de opstelling.

Hernieuwde kracht

Systemisch werken helpt om te kunnen voelen en ervaren wat er werkelijk met je aan de hand is. Het is dan ook vooral deze hernieuwde kracht die veel meer is dan alleen inzicht en hulp biedt bij allerlei uiteenlopende vragen.

Organisatie opstellingen

Organisatieopstellingen zijn er voor bedrijven en organisaties. Door een opstelling kan bijvoorbeeld duidelijk worden waarom doelen niet worden bereikt of welke beleidskeuzes er gemaakt dienen te worden of welke sollicitant het best in het team past. De representanten krijgen alle benodigde informatie rechtstreeks uit het ‘wetende’ veld,zonder dat ze iets over het betreffende bedrijf hoeven te weten.