Klankschalenconcert of klankreis

in de zorg/ zorginstellingen.

 

Ik neem je graag mee met het geluid van eeuwenoude oerklanken. Klank is een trilling die zich prachtig beweegt door ons lijf, het trilt door tot op celniveau. Naast het horen van de klanken voelen we de klanken ook. We communiceren daar waar geen taal nodig is en voelen kan leiden tot innerlijke stilte of ruimte.
Ik neem je mee in een prachtig concert met klanken van de klankschalen, de gong, regenmaker, oceandrum, klankbuizen en windchimes.
Het doel van de klankreis is ontspanning, het geluid laat je ontspannen en brengt je dichtbij je gevoel. Op allerlei manieren kan je reageren op klankschalen, je kunt in slaap vallen of juist heel rustig en wakker zijn, je kunt ervan lachen tot huilen, het zelf gaan maken van geluiden of bewegen op de klanken. Je kunt liggend of zittend deelnemen aan een klankreis.
Begeleiders zijn zeer welkom om deel te nemen aan de klankreis omdat zij de vertaling kunnen zijn voor hun cliënt of bewoner.
Klankconcerten worden gegeven op activiteitencentra, bejaarden- en verzorgingshuizen, hospice, verpleeghuizen, huiskamerprojecten, kinderdagverblijven, zorginstellingen en ziekenhuizen.
Klankconcerten kunnen individueel worden uitgevoerd op een vertrouwde plek voor de persoon. Het is mogelijk in groepen een concert te geven, bijvoorbeeld als ontspanningsactiviteit.

Er zijn een aantal redenen om niet deel te nemen aan een klankschaalbehandeling:
Dit geldt voor zwangerschap (eerste 4 maanden), epilepsie, een pacemaker en ernstig psychische klachten.

Voor meer informatie sta ik je graag te woord!